2008. június 30., hétfő

Villamosok.hu

A Módusz Office Holdingnál jártam épp a minap, ahol - hihetetlen! - még mindig kapható Windows 98! (Még egy darab volt ott a múlt héten azon kívül, amit én vettem meg, érdeklődőknek a honlapcím: http://www.modusz.hu/szamgepa.htm ).
Az irodavezető-helyettes már előzetesen telefonon megjegyezte, hogy látszik, hogy nem vagyok mai gyerek, amikor vágtam, hogy ott a környéken korábban (mint kiderült, mintegy 10-20 éve) még járt villamos.
Na, amikor személyesen találkoztunk, ajánlott nekem egy bámulatos honlapot: http://villamosok.hu .
Az az igazság, hogy én is szeretem a régi (városi) képeket, és a tömegközlekedést is, de egy ekkora mértékű honlap létrehozásához már kétségkívül kell valami - jó értelemben vett - megszállottság. Az hagyján, hogy régi képeket találsz ott, na de az már tényleg durva, hogy visszamenőlegesen is olvashatsz az egyes években megszüntetett viszonylatokról, és ami a sláger: külön utcajegyzék szolgál arra, ahonnan a megszűnt villamosvágányokat tekintheted meg az Elveszett sínek menüpontból.
Én jó néhány percet eltöltöttem a honlapon, nagyon tetszett, gratula a készítőknek!!! Nézd meg, pár perc kellemes időutazást te is megérdemelsz: http://villamosok.hu .
A lenti kép ízelítőül még a szocialista évekről szól a fővárosi Móricz Zsigmond körtéren. Figyeld meg a takarékbetét fényreklámot! :)

2008. június 15., vasárnap

Jó buli volt...! :)

Pontosan egy éve, 2007. június 15-én fejeztem be a pályafutásom a T-Comnál. Egy felejthetetlen munkahelyi búcsúztató (itt is KÖSZÖNÖM!) után egy örök emléket hagyó éjszakai bulin vehettem részt, melyért ezúton is hálás vagyok azoknak, akik örömet okoztak nekem. Bár sok víz lefolyt azóta a Dunán, az a bizonyos június 15-e kitörölhetetlenül mély nyomot hagyott bennem... Jó volt, NAGYON KÖSZÖNÖM!!! :)



2008. június 14., szombat

Átöltözött a blog

Háromnegyed év után ráfért egy kis átalakítás a blogra: a bejegyzéseket az elegáns fekete szín öleli körül, melyet old az évszakhoz illő blogcím kép és a visszafogottabb oldalstílus. Ez is én vagyok...

2008. június 13., péntek

Nickiségek... :)





2008. június 12., csütörtök

Neked is jó a helyesírásod? Vagy csak azt hiszed, mint én...?

Újabb nagy csalódás a sorstól: 58%-osra sikerült kitöltenem egy internetes helyesírási próbatesztet, ami nem lenne baj, csak hogy én szakmai tartalmat szerkesztek az interneten... Vígasztalásul: a 60% kifejezetten jó eredménynek számít az oldal gazdái szerint. Mondjuk, az iskoláskoromban tanult helyesírás már megváltozott, gondoljunk csak az egykori "nyitvatartás"-ra, melyet ma már külön írunk, vagy a három budapesti kivételre, a Gellérthegyre, a Lánchídra, és a Margitszigetre. Ezek ma: Gellért-hegy, Lánchíd, Margit-sziget! DE! Ma már van olyan városrész, hogy Gellérthegy és Margitsziget, ezeket egybe kell írni!!!
Megvallom, leporoltam a legfrissebb (11.) kiadású helyesírási szabályzatot, mely eddig jobb sorsára várt és azóta lapozgatom, ha bizonytalan vagyok... Te is próbára teheted a helyesírásod itt:
http://www.szerkeszt.hu/teszt.php

Ui.: kérlek, ha írsz kommentet e bejegyzéshez, ne frusztrálj 90% feletti eredményeddel! (Akkor sem, ha valós!) Köszi! :)

2008. június 11., szerda

Hazaszámlázó hívókártya

Csak nemrég, véletlenül lettem figyelmes egy olyan T-Com termékre, mely szerintem nagyszerű találmány, főleg mióta létezik ingyenes híváslehetőség a vezetékes hálózaton belül. A Hazaszámlázó hívókártya ez, melynek lényege, hogy otthoni számlád terhére telefonálhatsz bármely vezetékes, T-Com telefonvonalról. A fő előnye ennek az, hogy az otthoni kedvezményeid is élnek, tehát pl. a Favorit díjcsomagokkal ingyen telefonálhatsz egy olyan vonalról is, melyen nincs Favorit. Ha van ilyen hívókártyád és bármely T-Com vezetékes telefon mellett vagy, akkor egyszerűen felhívsz egy négyjegyű telefonszámot, melynek hívása ingyenes, és innen egy kód segítségével hívhatsz bármit az otthoni számlád terhére. Persze ez Favorittal arra is jó, hogy Téged máshonnan ingyen hívjanak, sőt (pszt!), arra is, hogy mások a Te kódoddal szintén bárkit ingyen hívjanak! A kártya ingyenes, és ennek az egész lehetőségnek semmilyen külön díja nincsen. Egy korlát van: egy beszélgetés legfeljebb 30 perces lehet a kártyával, így a Favorit (hívásonként 1 óra után megszűnő) véletlen díjszámítását is ki lehet vele küszöbölni. Neked már van ilyen kártyád?

2008. június 10., kedd

Allergodil

Már sok-sok éve a születésnapomra érkezik a szénanáthám, hogy egy hónapig uralkodjon rajtam. A gyakori tüsszentéssel és állandó szem-viszketegséggel járó kór ellen ezidáig nem találtam ellenszert, bármit próbáltam is, bár allergiavizsgálaton még nem voltam.
Nemrég bementem a dunakeszi Auchan gyógyszertárába. Mondom a gyógyszerésznek, hogy allergia ellen szeretnék venni valami vénynélkülit. Erre közli, hogy van X, Y meg Z fajta. Mondom, értem, de mi a különbség, segítsen már! A válasz: igazából semmi különbség nincs. (Még hogy kérdezze gyógyszerészét...) Végül még egy próbálkozás után, hogy ne tököljünk tovább, mondtam neki, legyen Allergodil, mert azt láttam a reklámban. (Ez olyan anyukám-féle vásárlási attitűd.) :)
Na, hát kipróbáltam és nagyon bevált. Az orrsprayt és a szemcseppet reggel meg este kell 1-1 befújásra, ill. 1-1 szemcseppre használni és ez egész napra/éjszakára elég. Csak azért írtam le, hogy hátha másnak is segít, akinek ilyen baja van.

2008. június 2., hétfő

Nicki felállt! :)

Minden kisbaba életében a szülők izgatottan várják, hogy mikor ül és mikor áll fel a baba. Nos, tegnapelőtt felült a baba teljesen magától, és ma először fel is állt a kiságyában! Szilvi szerencsére ott volt és gyorsan lekapta. Hozzáteszem, ereje és képességei alapján már régóta vártuk, hogy ez mikor történik meg, de nem hittük volna, hogy ilyen hamar. Íme a bizonyíték: