2007. december 29., szombat

Ilyennek képzelték a személyi számítógépet 2004-re

Most olvasom egy újpalotai internetes újságban, hogy milyennek képzelték a személyi számítógépet 2004-re 1954-ben. Hát ilyennek:










Na de azt tudjuk, hogy az első számítógép, az ENIAC 18.400 elektroncsőből állt és két termet töltött meg. A második világháborúban számításokra használták, tehát e kép elkészültekor már 10 éves volt. Íme egy kép róla:











Ehhez képest... a mai egyik legkisebb, teljes értékű asztali képességű számítógép ekkora (OQO model 02):










Csak az jutott eszembe, hogy én nem merném megjósolni, hogy 50 év múlva milyen számítógépek lesznek... :)

Kedves blogolvasók, jelesül Csé, Fabrik, Norbi, van tippetek? :)

2007. december 23., vasárnap

Homa Péter nem késett el a Széchenyi fürdőből

Szathmári Anti barátom kérésére közlöm a blogomban minden kedves látogatóval, hogy tegnap NEM KÉSTEM EL a Széchenyi fürdőből.
Szerinte ez ritkaság.
A magam részéről cáfolom.
Ennyi.

2007. december 13., csütörtök

Néhány kép Editnek

Kedves Edit!


Köszi az érdeklődést! Hálából pár mosolykép a piciről, remélem, a többiek is örülnek majd neki. (Kattintásra nagyíthatók.)

A többieknek (is):

ÚJ! Nicki már 2,5 hónaposan visszamondja, hogy "apa". Természetesen a "p"-t még nem tudja kiejteni, de mond helyette elnyújtva valamit, mindig ugyanazt, stabilan. Még a versenytárs (anya) is elismeri, hogy" apá"-t mond, ami nagy szó, hiszen a gyerekek úgy 8 hónapos kortól kezdenek beszélni és akkor is csak az utolsó szótagot ismétlik vissza.

(Persze nem kell mondjam, hogy nagy munkám fekszik benne...)

Az a célom, hogy a gyerek 8 hónaposan már azt tudja mondani: - Anya, adj pénzt apának! (Ugyanis ki tudna ellenállni egy ilyen édes kisgyerek kérésének???) :)


























































2007. december 3., hétfő

Homa Péter a Citigold Select Centerben

Hát sorstársaim, ritka alkalom, hogy az ember bemehet oda, ahová csak a legalább 75 millával rendelkezőknek van bejárásuk. Nekem mégis sikerült, persze nem fegyverrel, hanem "csak" a munkámmal összefüggésben beinvitáltak. Nézzetek körül Ti is, hogy is néz ki egy, a felső tízezert kiszolgáló "bankfiók", és gyűjtsetek, ha megtetszett! (Nekem.)
(Kattintásra nagyíthatók.)