2012. február 7., kedd

A világ legegyszerűbb borsólevese

Nem kívánok receptgyárat létrehozni a blogomon, mégis, hadd osszam meg az olvasókkal azt a saját fejlesztésű zöldborsóleves receptet, melyet én a világ legegyszerűbb borsólevesének tartok, viszont rendkívül finom!

A levest bárki, ismétlem, bárki, tehát egy gyerek vagy egy tojást/krumplit főzni SEM tudó pasi is meg tudja csinálni!

Hozzávalók másfél liter vízből főzött leveshez (kb. 3-4 adag):
  • lecsókolbász, 10 karika, egy karikát négy részre elvágva
  • egy bő marék mirelit zöldborsó
  • egy kávéskanálnyi Vegeta ételízesítő
  • só ízlés szerint (a levest kóstolgatva fokozatosan hozzáadni)
  • pirospaprika ízlés szerint (a levest kóstolgatva fokozatosan hozzáadni)
  • őrölt bors ízlés szerint (a levest kóstolgatva fokozatosan hozzáadni)
  • erős paprika krém (Erős Pista) ízlés szerint

Elkészítés: a vízbe beleöntjük az összes hozzávalót és a borsó megpuhulásáig főzzük, néha megkeverve. Fedővel főzve hamarabb elkészül, de jobban kell vigyázni, hogy ne fusson ki a leves.
Friss, ízletes kenyérrel még finomabb!

Elkészítési idő: kb. 10 perc

Elkészítési nehézség: 1 (legkönnyebb)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mint jeleztük a FŐGÁZ-nál hasonló forgatókönyv szerinti ügyek vannak. Sajnáljuk, hogy bár igen tanulságos,jól összeszedet és hasznos a blog, mivel tényként rögzíti, hogy a FŐGÁZ-nál nincsenek ilyen ügyek (ami sajnos nem igaz) - így nem tudjuk ajánlani más fogyasztóknak az oldalt!:((