Nem kívánok receptgyárat létrehozni a blogomon, mégis, hadd osszam meg az olvasókkal azt a saját fejlesztésű zöldborsóleves receptet, melyet én a világ legegyszerűbb borsólevesének tartok, viszont rendkívül finom!
A levest bárki, ismétlem, bárki, tehát egy gyerek vagy egy tojást/krumplit főzni SEM tudó pasi is meg tudja csinálni!
Hozzávalók másfél liter vízből főzött leveshez (kb. 3-4 adag):
- lecsókolbász, 10 karika, egy karikát négy részre elvágva
- egy bő marék mirelit zöldborsó
- egy kávéskanálnyi Vegeta ételízesítő
- só ízlés szerint (a levest kóstolgatva fokozatosan hozzáadni)
- pirospaprika ízlés szerint (a levest kóstolgatva fokozatosan hozzáadni)
- őrölt bors ízlés szerint (a levest kóstolgatva fokozatosan hozzáadni)
- erős paprika krém (Erős Pista) ízlés szerint
Elkészítés: a vízbe beleöntjük az összes hozzávalót és a borsó megpuhulásáig főzzük, néha megkeverve. Fedővel főzve hamarabb elkészül, de jobban kell vigyázni, hogy ne fusson ki a leves.
Friss, ízletes kenyérrel még finomabb!
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Elkészítési nehézség: 1 (legkönnyebb)
1 megjegyzés:
Mint jeleztük a FŐGÁZ-nál hasonló forgatókönyv szerinti ügyek vannak. Sajnáljuk, hogy bár igen tanulságos,jól összeszedet és hasznos a blog, mivel tényként rögzíti, hogy a FŐGÁZ-nál nincsenek ilyen ügyek (ami sajnos nem igaz) - így nem tudjuk ajánlani más fogyasztóknak az oldalt!:((
Megjegyzés küldése