2008. január 4., péntek

Ismét: 90 napos diéta

Hát... az évvégi "súlyhajrá" miatt úgy döntöttem, január 1-től 90 napos diétázom ismét. Azért ezt a módszert választom, mert ez eddig bevált (kétszer is 10 kg körüli súlycsökkenést értem el, tehát ezzel tudom kontrollálni a súlyfelesleget), másrészt most télen korlátozottabban tudok mozogni, harmadrészt nem igényel szenvedést, csak odafigyelést: a táplálkozási spektrumot négy napos ciklusban négyfelé bontva lehet változatlan mennyiségben elfogyasztani. Tehát szó sincs semmiféle éhezésről, csak táplálkozás szétválasztásáról. A témának rengeteg irodalma van a neten, talán ez a legnépszerűbb fogyókúra manapság. Akit érdekel, annak én induláskor ezt a lingyűjteményt ajánlom:
http://90naposdieta.lap.hu/
Én innen készültem fel:
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=cikk&cikk=12381
Rengeteg reformváltozata van, közülük nekem ez tetszett még (szerintem ezek is benne vannak a fenti gyűjteményben): http://www.wellnesscafe.hu/reform_90.php
Tudtátok, hogy a súlyunkra 70%-ban a táplálkozással és csak30%-ban a mozgással hatunk? Ezt Lizsótól tudom, de örülök, hogy nem fordítva van, mert akkor most gondban lennék... :)

Nincsenek megjegyzések: