2008. április 20., vasárnap

Lássuk a 90 napos diéta eredményét!

Kedves Barátaim! (Ismerős ez a megszólítás?) :)

A mai napon véget ért a 90 napos diéta, mely nekem egy január eleji betegségem miatt újraindult, így 110 napos lett. A diéta alatt újra átérezhettem, hogy mennyire fontos a helyes táplálkozás, hiszen a 10 kg-os súlycsökkenést és 13 centiméteres derékbőségcsökkenést kifejezetten csak a táplálkozásra történő odafigyeléssel értem el. Soha nem értem még el ilyen erőteljes súlycsökkenést az elmúlt két diéta során, és soha nem voltam korábban 70 kg alatt. A régi nadrágjaim most újra jók rám és a tükörben sem kell úgy éreznem, mintha terhes lennék, a tükörtojás hatásról már nem is beszélve. :)
A ciklikus 90 napos diétákat két éve kezdtem el, amikor 82-83 kg-ot mutatott reggelente a mérleg és akkor elhatároztam, hogy visszafordítom a visszafordíthatatlant. Azóta a 90 napos diétákkal évente egyszer sikerül karbantartanom a súlyomat és még a nagy zabálások időszakát követően is vissza tudom nyerni a korábbi súlyomat. Sőt! A korábbi két diétával az elmúlt két évben legfeljebb 70,9 kg-ra sikerült csökkennem, most viszont 67,9 kg-ra. Szerepet játszott ebben az is, hogy a korábbitól eltérően most minden ciklusban bevállaltam egy víznapot, amikor csak vizet iszom, viszont abból aznap 4,5 litert, hogy ne legyek éhes. Így a ciklusok nálam nem négy, hanem öt naposak voltak. Január 1 óta kereken 20 víznapot csináltam végig, egyetlen bűnbeesés nélkül, azaz az év eleje óta a napok 18%-ában böjtöltem. A víznappal kifejezetten jó érzés kitisztulni és megmondom őszintén, már egy víznap után sem vagyok éhes, inkább csak az ízeket kívánom.

Örülök, hogy eljött a tavasz végre, mely a természet megtisztulása mellett számomra belső megtisztulást is hozhatott. Ennek örömére ma életemben először Milka Túró Rudit ettem, mely - mint azt már minden olyan új termékkel kapcsolatban megfigyeltük, mely nekünk ízlik - hamarosan eltűnik a sarki CBA kínálatából. Élvezzétek, élvezzük a tavasz minden gyönyörű pillanatát! :)

2008. április 19., szombat

Mostantól: megjegyzések moderálása :(

Sajnos az internet veszélyei a blogokat sem kímélik. Az elmúlt hetekben egyre sűrűbbé váltak a SPAM-ek, illetve a rosszindulatú szoftvereket üzemeltető oldalakra hivatkozó hozzászólások, melyek nyilván nem az én bloglátogatóimtól származnak, viszont nekik szólnak. Igyekeztem ezeket kitörölni, de képtelenség az egyre több bejegyzésemet folyamatosan mind végigfutni, hogy melyik bejegyzés rosszindulatú (tekintve, hogy a Blogger nem támogatja a bejegyzések időrendiségének listázását).
Bár felfogásomból eredően nem szeretek senkit sem korlátozni a véleményében, de mostantól a blogom védelme érdekében kénytelen vagyok mégis előzetes engedélyhez kötni a megjegyzéseket.
Kérlek Benneteket, nézzétek el nekem azt a kényelmetlenséget, hogy a bejegyzésetek csak az én engedélyezésem alapján jelenhet meg. Ígérem, hogy senkit sem fogok korlátozni a véleménye rögzítésében!

Köszönettel:

Péter

2008. április 15., kedd