2008. június 30., hétfő

Villamosok.hu

A Módusz Office Holdingnál jártam épp a minap, ahol - hihetetlen! - még mindig kapható Windows 98! (Még egy darab volt ott a múlt héten azon kívül, amit én vettem meg, érdeklődőknek a honlapcím: http://www.modusz.hu/szamgepa.htm ).
Az irodavezető-helyettes már előzetesen telefonon megjegyezte, hogy látszik, hogy nem vagyok mai gyerek, amikor vágtam, hogy ott a környéken korábban (mint kiderült, mintegy 10-20 éve) még járt villamos.
Na, amikor személyesen találkoztunk, ajánlott nekem egy bámulatos honlapot: http://villamosok.hu .
Az az igazság, hogy én is szeretem a régi (városi) képeket, és a tömegközlekedést is, de egy ekkora mértékű honlap létrehozásához már kétségkívül kell valami - jó értelemben vett - megszállottság. Az hagyján, hogy régi képeket találsz ott, na de az már tényleg durva, hogy visszamenőlegesen is olvashatsz az egyes években megszüntetett viszonylatokról, és ami a sláger: külön utcajegyzék szolgál arra, ahonnan a megszűnt villamosvágányokat tekintheted meg az Elveszett sínek menüpontból.
Én jó néhány percet eltöltöttem a honlapon, nagyon tetszett, gratula a készítőknek!!! Nézd meg, pár perc kellemes időutazást te is megérdemelsz: http://villamosok.hu .
A lenti kép ízelítőül még a szocialista évekről szól a fővárosi Móricz Zsigmond körtéren. Figyeld meg a takarékbetét fényreklámot! :)

1 megjegyzés:

FaBRiK írta...

EZt az oldalt én is nagyon szeretem. Pár éve vissza-vissza térek nosztalgiázni.

Ha már nosztalgia:
http://gportal.hu/gindex.php?gid=2307480&pg=11009198

http://buda-pest.freeweb.hu/