2008. szeptember 19., péntek

Van forgalmi a neveden? Akkor hétfőn ingyen vonatozhatsz!

Néha elmerengek, hogy milyen jó lehet a nyugdíjasoknak: csak felpattannak a vonatra, lemennek Szegedre enni egy jó halászlét, majd visszajönnek. Mindezért csak a halászlé árát kell kifizetniük és mellé még egy jót utaznak is, fűtött (vagy épp légkondícionált) vonaton.

Hát most ki lehet próbálni nyugdíj előtt is a feelinget, ugyanis az Európai Autómentes Nap alkalmából szeptember 22-én, hétfőn egész nap díjmentesen vonatozhatsz Magyarország teljes területén, ha rendelkezel forgalmi engedéllyel és azon a gépjármű tulajdonosa, vagy üzemben tartója vagy. (Az akció nem vonatkozik a nem magántulajdonban lévő személygépkocsik forgalmi engedélyére.) A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályra szól, vagy 1. osztályra is felszállhatsz, ha megfizeted a különbözetet. Az IC, IP vonatokon a helyjegy vagy pótjegy díját meg kell fizetni.
Szerintem ez egy jó kezdeményezés, ezért írtam be ide. Használjátok ki! (Én sajnos nem tudom hétfőn kihasználni, de majd leírom, miért!) :)


Offtopic: Ottó eltűnt. Ma egész nap nem láttuk. Aggódom. Tegnap még repkedett egy hebehurgyát éjfél után a hálószobánkban, miután egész délután nem is láttuk. De aztán alkalmaztuk a klasszikus trükköt, hogy a másik szobában kapcsoltuk fel a villanyt, a hálóban meg lekapcsoltuk, és ezzel nyoma veszett. Remélem, hogy csak döglik valahol valami résben és előkerül majd...

Nincsenek megjegyzések: