2007. november 3., szombat

Nők egymás közt

Két nő "beszélgetésének" lehettem tanúja a körzeti orvosi rendelőben. Hát... csak annyival kommentálnám, hogy nehezen tudom elképzelni az alábbi megtörtént párbeszédet két pasi közt... Nem tudom már emlékezetből pontosan visszaadni a párbeszédet, ezért rögtönzök.

Előzmények (ezt Csibitől tanultam) :)

Homa Péter érkezik a rendelés második órájának végén. A három orvosi rendelőből kettőben összevont rendelés zajlik, kint tumultussal. Varrónők egy gombostűt sem tudnak leejteni, pedig próbálják. Többen sóhajtoznak, mintha már rajtuk lenne a sztetoszkóp, pedig csak idegesek.

Sztori

Nő1 az összevont rendelés kupacból félhangosan: -Azért ez mégiscsak túlzás, már egy órája bent van.
Nő2 kisvártatva kijön, elhagyná a helyszínt.
Nő1 epésen odaszólva Nő2-höz: -Elnézést, de azért legközelebb ne tartsa már fel a sort ennyire. Én is az egészségügyben dolgozom, mégis kivárom a sort 39 fokos lázzal.
Nő2 tegezésre váltva: -Hagyjál már, mi közöd hozzá!
Nő1 most már ő is tegez, mintha régi barátnők lennének: -Az a közöm, b*szd meg, hogy itt várok lázasan, míg te bent enyelegsz. Hogy engedheted meg magadnak, hogy ennyire feltartsd a sort?
Nő2 eggyel beljebb lépve a bizalmas viszonyban: -Anyád tartotta fel a sort!
Nő1 nem hagyva magát, maximális érdekérvényesítő képességgel: -A te kurva anyádat!
Nő2 LEKÖPI Nő1-et, majd sietősen távozik.
Nő1 hisztérikusan ordítva, innentől a süketek is hallják: -Micsoda? Leköptél, te szajha? Azonnal megkapod a magadét! Ki ne merj menni az épületből, mert agyonverlek, te kurva!
Nő1 benyit a rendelőbe: -Ez a nő leköpött engem, pedig én is az egészségügyben dolgozom, de kivárom a sort, csak megjegyeztem, hogy milyen sokáig volt bent.
Asszisztens: -Mit tehetnék? Hagyja abba, ne ordibáljon itt!
Nő1: -Micsoda? Semmit sem tesznek? Ez a nő leköpött! Ezt bárki megteheti itt? Rendőrt hívok!
Asszisztens: -Ha nem hagyja abba, én fogok rendőrt hívni! Ne zavarja a rendelést!
Nő1 sértődötten: -39 fokos a lázam, de én soha többet nem jövök ide!

A történet itt végetért, ugyanis nem akartam követni a hisztiző nőket, még a végén valami olyat láttam volna, amit egész életemre nyomasztana... :) Az biztos, hogy aki Nő1 után jött, az örült, hogy valaki kihullt a sorból és ő előrébb került. Meg a többiek is.
A süketek meg örültek, hogy újra hallottak. :)

Amúgy meg az a véleményem, hogy ezek az indulatok - részben - érthetőek. A körzeti orvosi rendeléseken (legalábbis ahol eddig én jártam) tényleg baromira kényelmesek az orvosok, egyáltalán nem azon vannak, hogy a lényeggel foglalkozva kiszórják a sort és a valóban betegek minél gyorsabban el legyenek látva, hanem egyfajta szocialista munkamorál, vagy inkább Pató Pál-os "ej, ráérünk, hiszen munkaidőben vagyunk" hozzáállás tapasztalható.

FIGYELEM! Ne ítéljen el egyetlen körzeti doki sem ezért, hiszen ezt én tényleg ÍGY tapasztaltam, ráadásul a megállapítás nem szól konkrét személyről, és nem általános minden körzeti orvosra!

Nincsenek megjegyzések: